Retrievers helden

Golden retrievers redden 76-jarig baasje na val

Judy Muhe, een 76-jarige vrouw uit Florida, heeft naar eigen zeggen haar leven te danken aan haar twee golden retrievers, Higgings en Dodger. De vrouw lijdt aan de ziekte van Parkinson en toen ze haar hoofd stootte, viel ze neer op de grond. Ze verbrijzelde haar schouder en kon onmogelijk nog rechtstaan zonder hulp. Twee lange dagen heeft ze hulpeloos moeten wachten tot er hulp kwam, maar haar twee trouwe honden weken geen moment van haar zijde. Ze hielden haar warm en probeerden haar zo comfortabel mogelijk te laten liggen. Dat haar honden haar warm hielden was van levensbelang, want de koude kan fataal zijn voor mensen met Parkinson op die leeftijd. ‘Ze hielden me warm, maar ze lieten me weten dat ik er niet alleen voor stond. Dat was ook belangrijk voor mij. Ik weet niet wat ik zonder hen had moeten doen’, vertelt Judy. Ze werd uiteindelijk gevonden door haar buurvrouw, die een reservesleutel van het huis had. Toen Judy haar telefoon maar niet opnam, besloot ze te gaan kijken of alles in orde was. ‘Toen ik de deur opendeed kwamen de honden naar mij en liepen ze meteen weer weg naar Judy’, vertelt de buurvrouw. ‘Alsof ze me wouden laten zien waar ze lag.’ Judy moest twee operaties aan haar schouder ondergaan, maar ze stelt het goed nu, dankzij Higgings en Dodger.

golden retriever

Scroll to Top