Laat je hond niet loslopen in het bos!

Foto: ©Natuurmonumenten/Facebook

In mei legt elke vogel een ei. Ook andere wilde dieren schenken nu het leven aan hun opvolgers. Op dit moment is de natuur een gigantische kraamkliniek. Je hond laten loslopen, kan fatale gevolgen hebben voor jonge beestjes in het bos.

Enkele dagen geleden postte Natuurmonumenten, een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie, deze foto op Facebook nadat er een melding was binnengekomen van een loslopende hond die een reekalfje had doodgebeten. De vereniging wil hiermee hondenbaasjes waarschuwen van de mogelijke gevolgen wanneer ze hun hond loslaten.

In veel natuurgebieden is het verplicht om je hond aan te lijnen. Die regel is er niet voor niks. Loslopende honden kunnen het wild verstoren en zo gaan er levens verloren.

Als je hond aan een reekalfje snuffelt, kan het jonge diertje verstoten worden door zijn mama (Foto: ©Shutterstock)

Zelfs als is jouw hond geen jager of is hij de meest vredelievende viervoeter op aarde: dan nog kan zijn aanwezigheid desastreuze gevolgen hebben. Reekalfjes liggen soms op de grond in het bos te wachten op hun mama. Wanneer jouw lieve loebas aan het kleintje gaat ruiken, draagt hij zijn hondengeur over op het kalfje. Doordat het reekalfje anders ruikt, kan het worden verstoten door zijn moeder.
Laat je hond dus niet los op plaatsen waar het niet mag. Zeker nu niet, nu de natuur op haar kwetsbaarst is!

 

 

Scroll to Top