Maak kennis met First Dogs Champ en Major

Advertentie

Sinds Amerikaans president Joe Biden en zijn vrouw Jill hun intrek namen in het Witte Huis, is er in het presidentiële optrekje na vier jaar weer getrippel van hondenpootjes te horen. De honden van de Bidens verhuisden mee. Maak kennis met Champ en Major.

Champ

Champ

Champ is een 12-jarige Duitse herder van zo’n 48 kilogram. Hij woont al sinds 2008 bij de Bidens. Joe Biden had indertijd aan zijn vrouw Jill beloofd dat als Obama toen de verkiezingen zou winnen (en hij vice-president zou worden), ze een hond zouden nemen. 

Major

Advertentie
Major


Major, een Duitse herderkruising, is nog maar 2 jaar. Hij kwam bij de Bidens terecht nadat dochter Ashley een post op Facebook zag over een netje met zes pups die blootgesteld waren aan giftige stoffen en hulp nodig hadden. Dierenasiel Delaware Humane Association zocht pleeggezinnen voor de pups. De Bidens boden hun hulp aan besloten om een van de pups, Major, op te vangen. Niet veel later adopteerden ze hem.

Instagram-account
De vorige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, was de eerste president in 120 jaar die geen huisdier had. Met Champ en Major wordt dus een lange traditie in het Witte Huis hersteld. De presidentiële honden hebben eigen Instagram-account: @first_dogs_usa.

Foto’s: © Instagram / First_dogs_usa

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Lees verder

Winkelwagen