Man vindt hond met brief aan halsband

Toen de Maleisische Lionel Keith Vytialingam vorige maand inkopen aan het doen was, hoorde hij plots auto’s toeteren en fietsbellen rinkelen. Een klein hondje liep verward rond op het midden van een drukke autoweg.  Zonder twijfelen sprong Vytialingam in zijn wagen en achtervolgde hij het hondje tot hij dichtbij genoeg kon komen. Hij stopte aan de kant van de weg en stapte uit. Het hondje kwam recht in zijn armen gelopen. 

Boodschap
Op Facebook vertelt Vytialingam dat er een brief rond de nek van het hondje zat. De man hoopte dat daar de contactgegevens van het baasje op zouden staan. Maar toen hij de brief las, kreeg hij tranen in de ogen. Op het velletje papier stond het volgende: 

‘WOEF!

Hallo! Mijn naam is Siggy en ik ben de meest liefhebbende en attente hond die je ooit zal tegenkomen. Mijn baasje moest me hier achterlaten bij jou, hij kan gewoon niet meer voor me zorgen. Het spijt me, ik ben er zeker van dat het hem ook spijt. 

Alsjeblief, neem me in jouw huis. 
Alsjeblief, laat me deel uitmaken van jouw gezin.
Alsjeblief, hou van mij.

Ik ben een vijfjarige goldendoodle en ik ben niet gesteriliseerd. Ik ben heel lief. Ik heb nog nooit iemand gebeten. Ik ben een goede waakhond die de hele dag voor je deur zal zitten en zal blaffen wanneer er iemand aan jouw poort komt. Tot je me vraagt om te stoppen. Of tenzij ik de bezoeker goed ken. Ik ken ook een paar kunstjes.

Ik hoop dat je me aanvaardt.

Met liefde en een blafje,
Siggy’

Gouden mandje
Vytialingam nam de goldendoodle mee naar huis, gaf haar eten, een bad en een bed. Hij omschrijft Siggy als de liefste, zachtaardigste  hond die hij ooit heeft gezien. Jammer genoeg klikt het niet zo goed tussen Siggy en Sammo, de hond die Vytialingam eerder adopteerde. Gelukkig vond hij een forever home voor het lieve hondje. Zijn broer zal Siggy in huis nemen, zodra de coronamaatregelen in Maleisië versoepelen en dat toelaten. Tot dan kan Vytialingam nog genieten van het gezelschap van de schattige goldendoodle. 

Foto’s: © Lionel Keith Vytialingam / Facebook

Scroll to Top