politiehond

“Opgegeven” pitbull krijgt tweede kans als politiehond

Toen pitbull Leonard (2) in het asiel in de Amerikaanse staat Ohio terechtkwam, zag zijn toekomst er niet rooskleurig uit. De asielmedewerkers bestempelden hem als “agressief” en hij werd ongeschikt voor adoptie verklaard. Gelukkig keerde plots het tij en nu is Leonard de eerste  “pitbullpolitiehond”  van Ohio!

Euthanasielijst
Ongeveer zeven maanden geleden kwam Leonard terecht in het asiel. De asielmedewerkers merkten op dat hij een sterk, karakter en een stevige portie jachtdrift heeft. Alles wat hij zag, probeerde hij af te pakken. Daarom bevonden ze hem niet geschikt om in een adoptiegezin te leven en werd hij op de euthanasielijst geplaatst. Gelukkig sprong de pittige pitbull ook in het oog van de directeur van het asiel, Jim Alloway. Die vond dat Leonard de perfecte eigenschappen had om politiehond te worden. Hij contacteerde het K9-trainingscentrum Storm Dog Tactical en de bruinrode pitbull mocht op proef gaan.

Eerste werkdag
In het begin was er wat terughoudendheid om Leonard op te leiden. Een pitbull die als politiehond werkt, is een zeldzaam gegeven. Maar die twijfels smolten al snel als sneeuw in de zon. Leonard bleek de ideale kandidaat om drugs op te sporen. Ondertussen heeft hij zijn opleiding tot politiehond met glans doorstaan. Afgelopen weekend was zijn eerste werkdag bij de politie van Clay Township in Ohio aangebroken. Samen met zijn nieuwe baas, agent en hoofdcommissaris Terry Mitchel, vormt hij nu een topteam!

Foto: Maria Durant/Twitter

Scroll to Top