Reddingshond gered op hoogste berg van Engeland

Foto’s: © Wasdale Mountain Rescue Team/Facebook

De sint-bernard (ja die hond met dat tonnetje whisky om zijn hals) staat bekend om zijn heldendaden in de Zwitserse Alpen. In een ver verleden schoot hij verdwaalde en gewonde bergreizigers te hulp na lawines. Maar vorige week werden de rollen omgedraaid, toen reddingswerkers een uit de kluiten gewassen sint-bernardshond moesten redden op de hoogste berg van Engeland.

Daisy, een vierjarige sint-bernard, beklom samen met haar baasjes afgelopen vrijdag Scafell Pike, een bergtop van 978 meter in The Lake District National Park in Cumbria. Tijdens de afdaling kreeg Daisy het moeilijk. De sint-bernard, die 55 kilogram weegt, vertoonde steeds meer tekenen van pijn in de achterpoten. Op een bepaald moment weigerde Daisy nog een poot te verzetten. (tekst gaat verder onder foto)

16 reddingwerkers en 5 uur waren nodig om Daisy van de berg af te halen


In paniek omdat hun viervoeter niet meer kon stappen, belden Daisy’s baasjes naar de politie, die meteen het Wasdale Mountain Rescue Team contacteerde. Verschillende medewerkers van het reddingsteam hebben zelf een hond en ze konden zich helemaal inleven in de situatie van Daisy en haar baasjes. 

Zestien reddingswerkers en vijf uur waren nodig om de zware sint-bernard met een brancard van de berg te halen. De reddingwerkers wisselden mekaar tijdens de tocht naar beneden. En Daisy? Die bleef opvallend kalm tijdens het hele gebeuren.

Scroll to Top