3 winterse activiteiten

hond kerstmarkt winteruitstap

Winter is coming! Gezellig thuis cocoonen onder een warm dekentje: het is een aantrekkelijke gedachte. Maar daar denkt je hond anders over. Kom uit je zetel en doe een warme jas aan, want het is tijd voor winterfun!

Advertentie
zee

1. Samen uit: noord of zuid?

Uitstapje naar zee of naar de sneeuw? Kiezen is niet altijd verliezen, want of je nu naar de kust of de Ardennen trekt, beide regio’s hebben unieke troeven in de winter. 
NOORD
In de warme maanden zijn honden niet altijd en overal op het strand toegelaten. Tijdens de herfst en winter vallen de meeste beperkingen weg. De website dekust.be biedt een overzicht van de strandregels voor honden per kustgemeente. 
ZUID
Op zoek naar sneeuw? In de Hoge Venen is de kans op sneeuw vaak groter dan in de rest van het land. Ook zonder sneeuw is deze prachtige hoogvlakte een bezoekje waard. 

2 Kwispelkerstmarkten

De tijd dat kerstmarkten alleen maar plekken waren waar tweevoeters (te) veel glühwein en jenever dronken is passé. Er bestaan nu ook wintermarkten voor viervoeters! De Dierenbescherming Mechelen organiseert op 17 en 18 december een kerstmarkt van 14 tot 19 uur. Meer informatie vind je hier.
Er komt ook een wintereditie van de Hondenkoer in Sijsele. Op 25 november opende Hondenkoer de deuren op een overdekte locatie van meer dan 2.000m speelplezier.
Op 4 december organiseert Belgian Doggos in het Provinciaal domein De Gavers (Geraardsbergen) Winterhonderland. Meer info vind je hier.

Advertentie
skijoring

3. Skijøring: canicross op latten

Al eens gehoord van skijöring? Het is mix tussen hondensleeën en langlaufen, een bezigheid voor actieve beestjes dus! Bij deze wintersport is een langlaufer verbonden met z’n hond dankzij een elastische lijn. De hond mag zijn baasje daarbij voorttrekken. Je kan het een beetje vergelijken met canicross, maar dan op latten. Oké, de kans is zeer klein dat je deze sport deze winter om je hoek kan beoefenen. Je zal er dus wel een eindje voor moeten rijden. Langlaufervaring is ook handig!

Foto’s: ©Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]