8 redenen waarom een hond je leven beter maakt

hond happy

Honden maken ons leven beter. In meerdere opzichten. 8 om precies te zijn

Advertentie

1. Ze houden je actief
Geen weer om een hond door te jagen? Dat bestaat niet in het hondenwoordenboek! Ook al heb je geen zin om uit je luie zetel op te staan en je in de buitenwereld te begeven, je zal toch met Max moeten gaan wandelen zodat hij zijn plasjes kan doen en struikjes kan besnuffelen. Een hond verplicht je elke dag om te bewegen, waardoor je in form blijft!

2. Goed voor je humeur

Slechte dag gehad? Urenlang in de file gestaan? Zodra je thuiskomt glijden alle zorgen en ergernissen van je af wanneer overstelpt wordt met kusjes van je hond. Door te knuffelen met je harige vriend komt er in je hersenen oxytocine vrij, beter bekend als het “knuffelhormoon”, wat je een geluksgevoel geeft.

3. Nooit meer eenzaam
Met een hond in huis ben je nooit meer alleen. Wanneer je thuiskomt, staat er altijd iemand op je te wachten. Eenzame avonden op de sofa behoren tot de voltooid verleden tijd. Een hond is als een beste vriend die altijd voor je klaarstaat. Dag én nacht.
hond knuffelen sofa

4. Betere weerstand
Honden brengen bacteriën mee in huis. Hun poten, vacht en snuit (die ze overal insteken) zijn het ideale transportmiddel voor micro-organismen. Maar dat is niet per se een slechte zaak. Door blootstelling aan bacteriën, bouw je een goede weerstand op tegen ziektes. Zo is uit onderzoek gebleken dat kinderen die opgroeien met een hond een betere gezondheid hebben en minder vaak last hebben van allergieën en eczeem. Plus, door samen in de natuur te wandelen, adem je heerlijk frisse lucht in, wat ook weer goed is voor je weerstand!

5. Gratis bodyguard
Een duur alarmsysteem aanschaffen is niet nodig, een hond is even efficiënt. De meeste hondenrassen zijn van nature waaks en beschermen je huis en tuin tegen indringers. Al verschilt dat uiteraard van hond tot hond. Zo zal de ene al bij het minste geluid alarm slaan (bijvoorbeeld wanneer de kat van de buren zich in je tuin waagt), terwijl de andere inbrekers kwispelend zou begroeten en hen de weg naar de koelkast zou tonen…

6. Meer zelfvertrouwen
Honden hebben een therapeutische werking. Sterker nog, ze geven hun baasjes meer zelfvertrouwen. Hij zal je nooit beoordelen op je verleden, het kan hem niet schelen hoe je eruit ziet en hij geeft er al helemaal niet om met wat voor auto je rijdt. Een hond ziet je graag voor wie je bent. Punt. Bovendien kom je voor uitdagingen te staan wanneer je een hond moet opvoeden. Die uitdagingen samen overwinnen, geeft een boost aan je zelfbeeld!

7. Nieuwe mensen leren kennen
Dankzij je hond kom je vaker buiten en that’s where the magic happens! Met een hond aan je zijde word je vaker aangesproken. Honden breken het ijs en geven je meteen een gespreksonderwerp. Hoeveel mensen heb jij al niet leren kennen door je hond?

Advertentie

8. Verantwoordelijkheidsgevoel
Heb je moeite om elke dag op tijd op te staan? Om regelmaat in je leven te krijgen? Als je een hond in huis neemt, moet je plots volwassen worden. Honden moeten elke dag meermaals worden uitgelaten, dienen op tijd eten te krijgen. Door voor een dier te zorgen, ontwikkel je een verantwoordelijkheidsgevoel.

Conclusie, met een hond in huis wordt het leven een pak mooier!

Foto’s: Shutterstock

 

 

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]