Aibo de robothond komt eraan!

Aibo

Foto: Sony

Advertentie

Aibo, het robothondje van Sony, is terug van weggeweest. Aibo staat voor Artificial Intelligence roBOT. Met behulp van kunstmatige intelligentie groeit deze digitale hond op tot een volwassen en volleerde speelkameraad voor groot en klein.

Komt Aibo je bekend voor? Dat kan, want het hondje zag in 1999 al eens het levenslicht. Door financiële problemen stopte Sony in 2005 met de productie van deze digitale viervoeter. Nu we een decennium verder zijn, de financiële toekomst van Sony weer rooskleuriger is en AI en robotica hoge toppen scheren, krijgt Aibo opnieuw een kans om uit te groeien tot het succes van weleer.

Dansen, springen en trucjes uitvoeren

Advertentie

Aibo start zijn digitale leven als pup, om uit te groeien tot een volwassen viervoeter. Met zijn sensoren snuffelt de robot in het rond en speelt hij met zijn aibone (plastic been) of balletje. Dankzij de 22 motortjes in zijn lichaam, is Aibo bijzonder flexibel en krachtig. Hij kan dansen, springen en trucjes uitvoeren. Bovendien geven de OLED-oogjes deze robothond verschillende gezichtsuitdrukkingen. Zo kan Aibo verrast en blij kijken, maar ook ontevreden, verdrietig en boos. Wanneer zijn batterij stilaan leegloopt, zal Aibo aangeven dat hij honger heeft. Deze kleine robotknul heeft trouwens ook behoefte aan beweging en slaap.

De gloednieuwe Aibo komt begin 2018 op de markt. Hou die centjes van Kerstmis en Nieuwjaar alvast opzij, want het belooft een voltreffer te worden.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]