Amerikaanse agent leert Nederlands voor viervoetige collega

Amerikaanse agent

Duitse herder Dash is een politiehond die in Nederland werd opgeleid en binnenkort aan de slag gaat in Amherst, een stadje in de Amerikaanse staat Massachusetts. Zodra de intensieve training van Dash erop zit, zal de viervoeter zijn dagen doorbrengen met het opspeuren van drugs en vermiste personen, het inrekenen van criminelen en het in bedwang houden van grote groepen mensen, zoals op manifestaties. De Duitse herder zal aan de slag gaan met agent Thomas Clark, die speciaal voor zijn nieuwe viervoetige collega een hele lijst Nederlandse woorden vanbuiten leert. Dash werd immers getraind met Nederlandstalige commando’s. Het stadje Amherst had nog nooit eerder een eigen K9-team en moest altijd hondenhulp van buitenaf inschakelen. Maar chef Scott Livingstone is al van 2009 bezig met het opstarten van een eigen hondenteam.

Advertentie

Thomas Clark was een van de zes agenten die zich opgaf om de eerste K9-officier van Amherst te worden. Zodra hij door zijn chef werd geselecteerd voor de job, reed hij meteen naar een gespecialiseerde kennel in Pennsylvania. Die kennel importeert honden uit Europa die werden opgeleid tot politiehond. Een van de trainers van de kennel, ging op zoek naar een hond die bij Clark zijn persoonlijkheid zou passen. Duitse herder Dash leek geknipt voor de job. De viervoeter luisterde toen nog naar de naam ‘Dasty’, maar Clark besloot hem om te dopen tot ‘Dash’, wat iets vlotter bekt in het Engels.

Advertentie

Politiehonden hebben een luxueus leventje in Verenigde Staten omdat ze bijna dezelfde status hebben als agenten. Zodra Dash volledig volgroeid is, krijgt hij dan ook zijn eigen veiligheidsvest. Dash werd liefdevol opgenomen in het gezin Clark en werd ondertussen ook beste maatjes met de labrador van zijn nieuwe baasje.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]