Assistentiehond Loulou gaat naar Disneyland Parijs

Deze maand kan je assistentiehond in opleiding Loulou zien schitteren op de cover van WOEF-magazine.
De golden retriever ging vorige week naar Disneyland Parijs en beleefde daar samen met haar baasje Deborah een geweldige tijd, zoals je in onderstaand filmpje kan zien.

Advertentie

Onzichtbare ziekte
Deborah Wouters (28) uit Herentals ziet er stralend uit. Je zou nooit durven denken dat ze met een chronische ziekte leeft: een zeldzame, aangeboren immuundeficiëntie. Om die onder controle te houden, volgt Deborah een donorinfuustherapie die zware bijwerkingen heeft. Gelukkig is Loulou in de buurt!

Waarschuwen bij plotse suikerdalingen
Deborahs immuunsysteem werkt niet naar behoren. Haar lichaam maakt bepaalde afweerstoffen niet automatisch aan, waardoor ze continu ziek werd. ‘Om die tekorten aan te vullen, krijg ik wekelijks gefilterd bloed van een donor toegediend’, vertelt Deborah. ‘Eén van de bijwerkingen van die donorinfuustherapie, is dat ik plotse suikerdalingen krijg, waardoor ik onverwacht het bewustzijn kan verliezen. Zo heb ik al een stevige val op straat en in de badkamer gemaakt.’
Daarom houdt golden retriever Loulou een oogje in het zeil. Loulou is namelijk een heel erg bijzondere assistentiehond. ‘Ze waarschuwt me ongeveer een half uur voor een aankomende suikerval’, vertelt Deborah, ‘waardoor ik op tijd medicijnen kan nemen.’
De donorinfuustherapie, die ervoor zorgt dat Deborah niet ziek wordt, heeft nog een nadeel. De eerste dagen nadat ze deze toegediend krijgt, wordt Deborah erg misselijk, omdat haar lichaam de vreemde bloedcellen begint aan te vallen. Loulou assisteert haar op zulke momenten met alledaagse dingen. De slimme viervoeter trekt Deborahs sokken uit, brengt haar een flesje water, raapt dingen op van de grond en draagt de boodschappen. ‘Door Loulou ben ik op slechte dagen minder afhankelijk van anderen’, vertelt Deborah.

Advertentie

Volg de avonturen van Loulou
Loulou heeft een eigen Facebookpagina waarop kan je al haar avonturen volgen. Je vindt haar op Facebook onder de naam Assistentiehond Loulou.

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]