Baasjes in shock nadat hond per vergissing wordt ingeslapen

hond ingeslapen

Een koppel uit Nieuw-Zeeland is in shock nadat hun hond per vergissing door de plaatselijke dierenbescherming werd geëuthanaseerd. Terwijl de baasjes van hond Sarge gaan werken waren, werd het dier naar een asiel gebracht en ingeslapen. Nadien bleek dat de verkeerde hond was ingeslapen.

Advertentie

Een tragische vergissing in Gisborne, een stad in Nieuw-Zeeland, leidde deze maand tot de euthanasie van de “verkeerde hond”. Labrador-ridgebackkruising Sarge werd door een medewerker van de dierenbescherming ronddwalend aangetroffen. Het dier had een microchip en droeg een halsband met een penning waarop zijn identiteitsgegevens stonden. Aan de hand daarvan werd Sarge teruggebracht naar zijn adres, maar er was niemand thuis en dus werd hij meegenomen naar het lokale dierenasiel. Er werd een briefje achtergelaten voor de eigenaars met de mededeling waar ze Sarge konden ophalen. Maar toen ze het lazen was het al te laat. Hun hond werd dezelfde dag nog geëuthanaseerd in het asiel als gevolg van een identiteitsverwisseling. Het zou om een menselijke fout gaan: een medewerker van het asiel heeft Sarge verward met een andere hond die op de planning stond om ingeslapen te worden.

Baasjes Logan en Piri blijven diepbedroefd achter. Toen ze Sarge nadien wilden begraven, bleek ook nog eens dat hij was afgemaakt met een schiethamer in plaats van met een injectie. Volgens een vriendin van de baasjes van Sarge, hebben Logan en Piri geen kinderen en beschouwden ze Sarge als een volwaardig gezinslid. De asielmedewerker die de blunder beging, betuigde zijn spijt.

Advertentie

Bron: NZ Herald
Foto (illustratiebeeld): © Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]