Bobi (31), oudste hond ter wereld, is overleden

Oudste hond ter wereld Bobi 30 jaar

Afgelopen weekend is in Portugal de oudste hond van de wereld overleden. Bobi werd 31 jaar en 165 dagen. 

Advertentie

Bobi bracht 11.478 dagen op de aarde door, 31 jaar en 165 dagen. Tot hij afgelopen zondag overleed, thuis bij zijn baasjes in Portugal. Bobi was de oudste hond die nog in leven was én ook de oudste hond ooit. Dat leverde hem in februari een Guinness World Record op. Zijn leeftijd wer bevestigd door de Portugese databank voor huisdieren.

Bobi was een raszuivere Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat wordt ingezet als kuddebeschermingshond en boerderijbewaker. Hij woonde zijn hele leven lang bij de familie Costa in Conqueiros, een plattelandsdorpje nabij de westkust van Portugal. Het geheim achter zijn lange levensduur is onbekend. Zijn baasje denkt dat dit te maken heeft met de rustige omgeving met veel bewegingsruimte waarin Bobi leefde en zijn voeding – Bobi at naar verluidt geen bewerkte ingrediënten. Een andere hond van de familie Costa werd 22 jaar oud en Bobi’s moeder 18 jaar.

Advertentie

De vorige “oudste hond ooit” was Bluey een Australian cattle dog die geboren werd in 1910 en uiteindelijk 29 jaar en vijf maanden oud werd. Wie nu de oudste hond is die nog leeft, is voorlopig nog niet geweten.

Bron: BBC
Foto: © Facebook / Guinness World Records

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]