Chinese stad verbiedt eten van honden

© Paul Vasarhelyi / Shutterstock.com

Advertentie

Miljoenenstad Shenzhen is de eerste Chinese stad die het eten van honden en katten verbiedt. Het verbod gaat in op 1 mei en kadert in een ruimer besluit dat de handel en consumptie van wilde dieren aan banden legt. 

Het coronavirus dat covid-19 veroorzaakt is vermoedelijk van een dier overgesprongen op de mens in Wuhan, op een markt waar wilde dieren verhandeld worden. Daarom besloot de Chinese regering eind januari om de handel in wilde dieren te verbieden. Shenzen gaat nog een stapje verder en verbiedt nu ook het eten van honden en katten.

Advertentie

Mogelijk verbod voor hele land
Waarschijnlijk komt er een gelijkaardig verbod voor het hele land. Het Chinese ministerie van Landbouw publiceerde op 8 april een voorstel voor een lijst met daarop alle dieren die nog mogen gefokt worden voor hun vlees, hun vacht of voor medisch gebruik. Honden en katten staan niet op die lijst. Tot 8 mei kunnen Chinezen reageren op het wetsvoorstel.

Huisdier
Volgens de Humane Society International (HSI) worden over heel Azië ieder jaar ongeveer 30 miljoen honden gedood voor consumptie. Toch is het eten van  hondenvlees geen wijdverspreid gebruik. De grote meerderheid van de Chinezen heeft nog nooit hond gegeten en is dat ook niet van plan. Honden worden steeds populairder als huisdier in China, waardoor veel inwoners het eten van hond afkeuren.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]