Cynthia start crowdfunding voor zieke Hayco

Cynthia en Hayco

Enkele dagen geleden startte Cynthia Vertongen een crowdfunding om de behandeling van haar chronisch zieke hond Hayco te bekostigen. Gezien de jongedame uit Schoten arbeidsongeschikt is en de zorg voor Hayco aardig wat geld kost, hoopt Cynthia op de steun van zo veel mogelijk mensen. 

Advertentie

Chronisch ziek

Dat Cynthia het niet gemakkelijk heeft, is een understatement. In 2015 zakte ze op een ochtend om een nog onverklaarbare reden door haar benen. Ze ondervond de voorbije twee jaar regelmatig verlammingsverschijnselen en ondraaglijke spierpijnen. Hoewel Cynthia ondertussen arbeidsongeschikt is, weten specialisten nog steeds niet wat er met haar aan de hand is. Zo lang er geen diagnose is, krijgt ze ook geen uitkering. Gelukkig was er gedurende deze moeilijke periode ook een lichtpuntje in haar leven: Hayco . Maar die blijkt nu zelf chronisch ziek te zijn.

Ziekte van Adisson

Advertentie

Cynthia’s berner sennenhond lijdt aan de ziekte van Addison, een aandoening aan de bijnieren. Er is een behandeling mogelijk, maar die is vrij duur. Gezien Hayco voor de rest van zijn leven medicatie moet nemen, zal Cynthia maandelijks honderdvijftig à tweehonderd extra moeten neertellen. De hond laten inslapen is geen optie, hoewel mensen in haar omgeving dit al voorstelden.

Alle steun welkom

Cynthia kan door haar ziekte zelf niet gaan werken, waardoor ze samen met haar vriend en honden afhankelijk is van een loon. Daarom hoopt ze met de steun van anderen toch wat extra geld in te zamelen om Hayco nog een mooi en lang leven te kunnen geven.  Wie Cynthia en Hayco  wil helpen, kan geld overschrijven op dit rekeningnummer: BE05 7370 4757 2075. Meer informatie over dit onafscheidelijke duo vind je op deze Facebookpagina. 

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]