De kwispelroute door Luxemburg

Grune holle3

Luxemburg is een outdoorparadijs. Ideaal voor een campertrip met je kwispelende kameraad!

Advertentie

Het Groothertogdom Luxemburg heeft veel meer te bieden dan goedkope alcohol en lage brandstofprijzen. Het is een hondvriendelijke vakantiebestemming voor viervoeters die houden van outdooravonturen. De slingerende wegen langs heuvels, weides, kastelen en rotsen lenen zich tot een roadtrip. Ideaal voor een verlengd weekendje weg met een camper! We huren een kampeerwagen via Goboony en trekken drie dagen naar ons kleinste buurland. Onze twee honden reizen mee in de camper: een omgebouwde Mercedes Sprinter. Zonnepanelen, verwarming, zitplaatsen en zelfs een ijskast met vriesvak… dit huisje op wielen combineert het comfort van een mobilehome met het compacte van een camionette. Eerste stop: het schilderachtige stadje Clervaux in de regio Eislek.

Clervaux
Clervaux

Hiking-honger
Wie door de straten van Clervaux kuiert, waant zich in een sprookje. Het stadje ligt verscholen in de natuur. De torens van het prachtige kasteel en de abdij zijn het eerste wat je ziet bij het naderen van Clervaux. 
Om onze hiking-honger te stillen, volgen we een van de drie Eislek-wandelroutes en proeven we van groene omgeving van Clervaux. Onze wandeling is duidelijk afgepijld en op de startplaats staat er een dispenser met poepzakjes. Van hondvriendelijkheid gesproken! Met 15 kilometer en bijna 400 hoogtemeters in de benen en pootjes, krijgen we opnieuw honger. Wij eten een lekker hapje (en brokje) in onze camper. Geen zin om te koken? Op het terras van Dos Gringos kan je met je harige vriend smullen van tapas. Overnachten doen we op Camping Clervaux, een dog friendly camping aan een riviertje op wandelafstand van het stadscentrum. 

Eislek-wandelroute
Eislek-wandelroute

De groene hel
Op dag twee trekken naar Bollendorf, vlak over de Duitse grens, om er de Grüne-
Höllewandeling
te maken. Dat is een bewegwijzerde tocht van iets meer dan 7 kilometer en 300 hoogtemeters in het natuurpark Zuid-Eifel. Grüne Hölle is Duits voor “groene hel”. Meteen wordt duidelijk waar de inspiratie voor deze naam vandaan komt: de smalle, met mos bedekte rotskloven waar je doorheen kan wandelen. De bizarre rotsformaties en het dichtbegroeide bos dragen bij aan de magie. Deze wandeling is – door de vele hoogtemeters – niet geschikt voor honden en baasjes die niet goed te been zijn. 

Grune-holle1
Grune-holle1

Oudste stad
We huppen opnieuw over de grens en cruisen met de camper naar Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Lunchen doen we op het terras van een lokale bakkerij. ‘s Namiddags verkennen we de historische binnenstad, waar we een glimp opvangen van het middeleeuws verleden van Echternach.  
Zin in een sportief alternatief? Je kan waterfietsen huren om Echternacher See, een recreatiemeer, te verkennen. Daar kan je op bepaalde data ook suppen mét je hond. Muppenlux organiseert deze suptours, dus hou hun kalender zeker in de gaten. 

Advertentie
Echternach2
Echternach

Klimmerswalhalla
We overnachten in Berdorf, het rotsklimwalhalla van Luxemburg, op camping Belle-vue 2000. Deze hondvriendelijke camping ligt pal op de Mullerthal trail ligt, de beruchtste hikingroute van de regio. Ook op camping Martbush zijn viervoeters welkom. Vanaf beide campings wandel je meteen de natuur in. Ideaal om de hond uit te laten!

camper hond
camper hond

Spectaculaire rotsen en kloven
Dag drie trekken we naar het feeërieke Mullerthal, een regio die ook wel “klein Zwitserland” wordt genoemd. We doen een stuk van de eerder gernoemde Mullerthal trail. Dat is een (trek)tocht van 112 kilometer die kan worden opgedeeld in drie lusvormige wandelingen. Mullerthal Trail Route 2, goed voor 40 kilometer en bijna 1.000 hoogtemeters, brengt je langs de spectaculairste rotsformaties en een romantische waterval. Wie zich tussen de nauwe rotskloven waagt, zal de zaklamp van zijn gsm misschien wel nodig hebben! 
Wij kiezen voor een korter alternatief en wandelen een stukje van Trail Route 2. Er zijn trailbussen die wandelaars en hun hond terugbrengen naar het beginpunt van hun wandeling. Handig! Opgelet, er zijn her en der steile trappen. Met honden die niet goed te poot zijn, maak je best een andere wandeling. 

Mullerthal
Mullerthal

Luxemburg city
Onze campertrip zit erop, maar wie nog een dagje extra vakantie heeft, kan zijn pootjes nog strekken in Luxemburg-Stad, de hoofdstad van het land. De stad is tegen een bergwand aangebouwd, waardoor de ene wijk tientallen meters hoger ligt dan de andere. Snuffelen in ’t groen kan in het prachtige stadspark. Een hapje eten? Check Café Villa, een plek waar zowel jij als je hond een menukaart krijgen. Hondenbier met kip- of rundsmaak, drie soorten hondenijsjes en een assortiment aan hondenkoekjes. Deze zaak tilt hondvriendelijkheid tot een hoger niveau! Een waardige afsluiter voor een kwispelroute doorheen Luxemburg. 

camperreizen-hond

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]