Dikke vrienden: Lucia en Stella

An Smedts, beter bekend als fotografe Hondermooi, legt de bijzondere band tussen hond(en) en hun baasje(s). De beste vrienden van deze maand zijn Lucia (6) en Engelse cockerspaniël Stella (4 maanden).

Advertentie

Wat is er leuker dan opgroeien met een hond?

Anika Mertens: ‘De band tussen mijn dochter Lucia en Stella is nog heel pril. Toch zijn ze al onafscheidelijk. Naast dit prachtige duo bestaat ons gezin uit nog twee viervoeters en twee kindjes. Drie kindjes en drie hondjes dus. Ideaal, want iedereen kan altijd één leiband vasthouden en iedereen kan altijd een hond een koekje geven. 
Opgroeien tussen honden, het is een zege voor kinderen. Bovendien leren ze zo ook dat het zorgen voor een dier verantwoordelijkheden met zich meebrengt. 
Naast die verantwoordelijkheden zijn er natuurlijk vooral heel veel leuke dingen aan het samenwonen met een hond.
Want als je hier thuis aan de kinderen vraagt wie hun beste vriend is, krijg je heel vaak één van de hondennamen als antwoord. 
Want, wat is er leuker dan iemand die altijd klaar staat voor een knuffel en zoen? Wat is er leuker dan je geheimpjes kunnen fluisteren naar iemand waarvan je weet dat zij ze nooit zal doorvertellen? Wat is er leuker dan iemand die steevast naast je komt zitten als er een traantje over je wangen rolt? Wat is er leuker dan iemand die altijd zin heeft om met je mee te rennen of te voetballen?
Zo kan ik nog wel even doorgaan… Laten we afsluiten dat ik als moeder blij ben dat mijn kinderen mogen opgroeien, samen met onze viervoeters en dat ze nog veel van elkaar zullen leren in de toekomst. Deze foto is een milliseconde uit de speeltijd van een mooi team dat samen mag opgroeien. En zoals luidt binnen een team: Samen zijn we sterk, want jij bent mijn beste vriend!’

Advertentie

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]