Doga: yoga met je hond!

Jezelf rekken en strekken in verschillende poses kan lastig zijn. Soms heb je een duwtje in de rug nodig. En wie geeft zo’n duwtje beter dan je lieve, trouwe viervoeter?

Advertentie

Doga is al een hype in de Verenigde Staten. Vele baasjes volgen een les doga, waarbij de hond letterlijk “op het matje geroepen” wordt. Maar het lijkt erop dat de trend komt overwaaien naar België. Zelfs Evy Gruyaert, die haar stem en gezicht leende aan het trainingsprogramma Start to Run, geeft op haar app Yoga met Evy, enkele sessies doga.

Bij doga worden de gebruikelijke yogaposes ietwat aangepast zodat ook de hond mee kan stretchen. De voordelen: doga zou jou en je hond letterlijk én figuurlijk dichter bij elkaar brengen. Het versterkt de band tussen baas en hond en kan ervoor zorgen dat beiden relaxter worden. Ook geblesseerde, oudere of mollige honden hebben baat bij een doga-training. Eén ding is zeker, de bekende yogapose “downward facing dog” kunnen onze trouwe vrienden als de beste!

Advertentie

Foto: Shutterstock

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]