Een dier is (g)een cadeau: Ben Weyts wil ondoordachte huisdieraankopen stoppen

hond dierenwelzijn geschenk cadeau

Foto: © Shutterstock

Advertentie

Vlaams dierenminister Ben Weyts (N-VA) wil mensen bewustmaken van de verantwoordelijkheden die een huisdier met zich meebrengt. Zijn nieuwe campagne “Een dier is (g)een cadeau” focust op verantwoorde dierenaankopen. Met de feestdagen in het vooruitzicht, werd de campagne niet zomaar gelanceerd.

Er zijn nog steeds mensen die een huisdier als kerst- of nieuwjaarsgeschenk krijgen. Dat loopt niet altijd goed af. Zeker niet wanneer er op voorhand niet goed is nagedacht: heeft het nieuwe baasje er wel tijd voor? Zal die persoon al snel de interesse in het dier verliezen? Kunnen alle kosten betaald worden? Door onverantwoorde aankopen belanden veel huisdieren in een asiel. ‘Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar alleen als het een doordachte beslissing is’, zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. ‘Een dier is geen zak chips die je voor een feestavond uit het rek plukt.’
Daarom lanceert Weyts in de aanloop naar de feestdagen een campagne om mensen bewust te maken van de serieuze verantwoordelijkheden die een huisdier met zich meebrengt. De campagne “Een dier is (g)een cadeau” zal zowel offline te zien zijn, bijvoorbeeld op bussen van De Lijn als online op allerlei sociale mediakanalen. 

Advertentie

Recordaantal dieren in asiel
Vorig jaar hebben de dierenasielen een recordaantal van meer dan 48.000 dieren opgevangen (waarvan meer dan 11.000 honden). In 2020 waren er dat nog zo’n 43.000 dieren (waarvan meer dan 10.000 honden). Ondoordachte dierenaankopen zijn dus zeker nog een actueel probleem.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]