Een hongertje? Poedel verorbert spaarcenten van baasje

© Shutterstock

Advertentie

Hond vreten geld. Soms zelfs letterlijk. Daar kan een dame afkomstig van Isle of Man over meespreken. Haar dwergpoedel, Peggy, had al haar spaarcenten opgegeten.

De Britse Jocelyn Horne is wel wat gewoon op vlak van dolle hondenstreken. Alles wat op de vloer valt, wordt vakkundig verorberd en in stukken gebeten door haar hondje, Peggy. Maar onlangs ging Peggy de poedel nog een stapje verder door het spaargeld van haar baasje naar binnen te werken.

Een hongerke, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Sommigen grijpen dan naar een chocoladereep of een zakje chips. Maar Jocelyns hond koos een andere “snack”. Jocelyn had een spaarpotje naast haar bed staan. Op een of andere manier lukte het Peggy om in dat potje te geraken en de volledig inhoud op te eten: 100 pond aan bankbiljetten.

Advertentie

Toen Jocelyn thuiskwam van haar werk vertelde haar partner Allan haar over het spaargeld. Ze dacht dat hij haar voor de gek hield. Maar dan vond ze een verscheurd briefje van 20 pond in de slaapkamer en begon ze te twijfelen. De volgende ochtend was overduidelijk dat Allan de waarheid sprak: Peggy braakte nog wat spaargeld uit op de keukenvloer.

Jocelyn hoopte dat ze op de serienummers op de briefjes zou terugvinden en op die manier het geld zou kunnen recupereren. Helaas slaagde ze er niet in. Blijkbaar had de poedel slechts een deel van de verscheurde briefjes uitgebraakt. De enige manier om de volledige serienummers te “verzamelen” was door datgene wat er langs de achterkant van Peggy uitkwam te onderzoeken. Een brug te veel voor Jocelyn. En dus is de dame sindsdien 100 pond armer.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]