Eindelijk: China schaft hondenvleesfestival af

Advertentie

Onder druk van internationale protesten gaat China nu eindelijk het jaarlijkse hondenvleesfestival in Yulin verbieden. Daar werden jaarlijks duizenden zwerfhonden en gestolen huisdieren geslacht en geserveerd als maaltijd.

Vanaf 15 juni is de hondenvleeshandel in China verboden. Dat is precies één week voor de start van het traditionele hondenfestival in de Chinese stad Yulin. Gevangenisstraffen en boetes tot  100.000 yuan moeten voortaan voorkomen dat restaurants, handelaren en straatverkopers nog hondenvlees over de toonbank laten gaan. Chinese dierenactivisten melden dat het om een tijdelijk verbod gaat. Ze vrezen dat dit nog geen definitief einde van de consumptie van honden- en kattenvlees betekent.

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, zou het hondenvleesfestival in Yulin géén traditioneel feest zijn. Een groot deel van de honden die op het festival opgegeten worden, zijn gestolen huisdieren, die dikwijls nog halsbanden om hebben wanneer ze aankomen in de Chinese stad. Bovendien zijn vele honden gewond en ziek. De handel in hondenvlees is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een ernstige bedreiging voor volksgezondheid vanwege het reële risico op hondsdolheid en cholera.

Advertentie

Foto: Paul Vasarhelyi / Shutterstock.com

hondenvleesfestival

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Lees verder

Winkelwagen