Festivalfun voor honden

hondenfestival

Festivalitis? Op 10 en 11 juni vind je een remedie voor  je festival fever in Sijsele. Daar vindt Het Honden­festival plaats, een festival voor viervoeters. 

Advertentie

Het Hondenfestival van Tudor & Friends is terug! Op 22 en 23 april luidde het evenement het festivalseizoen in. Ondanks het hondenweer was het een succesvolle editie. ‘Er waren meer dan vierduizend bezoekers’, zegt organisator Nicolas Compernolle. Honden konden zich onder andere uitleven in de speelzone met zwembad én glijbaan, ravotten op het strand en poseren voor een hondenfotograaf. ‘Nieuw dit jaar is dat we er een interactief gebeuren van hebben gemaakt’, gaat Nicolas verder. ‘Bezoekers konden prijzen winnen door opdrachten met hun hond uit te voeren, zoals een hindernissen-parcours afleggen, een uitgestippelde wandeling maken en een foto op het strand nemen.’

Schapendrijven en hondenyoga
De volgende editie van Het Hondenfestival gaat door in Sijsele, de uitvalsbasis van De Hondenkoer. Op het programma staan demo’s schapendrijven, agility en doggydance, maar er valt ook van alles te beleven. Zo kan je hondenyoga – of moeten we “doga” zeggen – uitproberen met je viervoeter. Er is ook zwemgelegenheid. De Hondenkoer ligt vlakbij natuurgebied Ryckevelde en bij de stad Brugge. Je kan dus een festivaldag combineren met een citytrip of een mooie boswandeling. 

Advertentie

De Hondenkoer is een ontmoetingsplaats voor honden en baasjes. ‘De Hondenkoer is vernieuwd en is nu drie keer groter dan voordien’, zegt Nicolas. ‘Met extra privéweides die je kan afhuren – eentje met een agilityparcours en eentje met zwemgelegenheid – en een centraal plein waar honden aan de leiband welkom zijn, wordt De Hondenkoer drie keer leuker en drie keer toegankelijker!’

Meer info: hethondenfestival.be

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]