Geadopteerde hond ontsnapt en keert terug naar voormalige eigenaars die hem afstonden aan asiel

Vermiste hond2

Enkele uren na zijn adoptie, nam golden retriever Cooper de benen. Hij keerde terug naar zijn vorige eigenaars, die hem naar een dierenasiel hadden gebracht. De hond legde zo’n 64 kilometer af en was bijna een maand lang vermist. 

Advertentie

Cooper, een golden retriever uit Noord-Ierland, belandde samen met zijn harige huisgenootje George in een dierenasiel, omdat zijn eigenaars niet meer voor hem konden zorgen. Op 1 april werd Cooper geadopteerd door Nigel Fleming, een fotograaf uit Dungannon die gezelschap zocht voor zijn hond Molly. Maar enkele uren na zijn adoptie, ging Cooper er vandoor. Hij ontsnapte uit de auto wanneer Nigel hem wilde aanlijnen voor zijn eerste wandeling samen met Molly. Nigel probeerde zijn nieuwe hond bij te benen, maar de snelle golden was in een oogwenk verdwenen. 

Verschillende zoekacties en oproepen op sociale media bleven zonder succes. Uiteindelijk werd Cooper 25 dagen later teruggevonden. De hond had 64 kilometer afgelegd en was teruggekeerd naar zijn vorige thuis. Al die tijd bleef hij onder de radar. Hoe Cooper erin slaagde te overleven zonder voedsel en mensen en het verkeer te mijden, blijft een raadsel. Intussen is de golden retriever herenigd met zijn nieuwe baasje Nigel en zijn nieuwe roommate Molly. 

Advertentie

Foto’s: © Facebook / Lost Paws NI
Bron: The Mirror

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]