Gezonde hond geëuthanaseerd en samen met baasje begraven

Afschuwelijk nieuws uit de Amerikaanse staat Virginia. Daar werd onlangs een perfect gezonde hond geëuthanaseerd. De reden: het baasje verzocht dat in haar testament. 
Op 8 maart overleed Anita het baasje van Emma, een shih tzumix. In haar laatste wilsbeschikking had de eigenares gedetailleerd omschreven wat er met haar trouwe viervoeter moest gebeuren na haar dood: ze wilde dat de shih tzumix werd afgemaakt zodat het dier samen met haar kon worden begraven.

Advertentie

Na de dood van haar baasje verbleef Emma twee weken in een dierenasiel. De medewerkers van het dierenasiel probeerden de euthanasie tegen te gaan. Zij opperden dat ze snel een nieuwe thuis zouden vinden voor Emma, een perfect gezonde, vriendelijke en makkelijke hond. Helaas tevergeefs: in Virginia worden huisdieren beschouwd als persoonlijk bezit en is het legaal om een gezonde hond een spuitje te geven. 

Advertentie

Op internet uitten verschillende bekende en minder bekende dierenvrienden hun verontwaardiging. ‘Walgelijke nonsens’, tweette de Britse komiek Ricky Gervais afgelopen donderdag nog. ‘Iedereen die hierbij betrokken is, moet de cel in’, klonk een andere online reactie.  

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]