Het asfalt te heet voor je hond? Doe deze 5-secondentest!

hond hete ondergrond

Wandelen bij warm weer kan gevaarlijk zijn voor je woef. Honden zijn gevoeliger voor de hitte dan wij: ze hebben enkel op hun voetzolen zweetklieren en proberen hun lichaam vooral af te koelen door te hijgen. Oudere honden, puppy’s, honden met gezondheidsproblemen en kortsnuitige honden zijn nog kwetsbaarder bij hoge temperaturen.

Advertentie

Opgepast voor kunstgras
Sommige oppervlakken worden snikheet in de zon, zoals asfalt, wit zand en blauwe steen. Zelfs als er een fris windje waait en het buiten helemaal niet zo warm aanvoelt. Bij een omgevingstemperatuur van 25°C kan asfalt opwarmen tot 50°C. Bij 30 °C tot zelfs 60°C. Warm genoeg om de pootjes van je hond te verbranden. En je zou het misschien niet denken, maar kunstgras kan in de zon even heet worden als asfalt.
Vermijd hete ondergronden, wandel op de koelste momenten van de dag of doe je hond eventueel hondenschoentjes aan om de voetkussentjes te beschermen.

Advertentie

Te heet?
Checken of de ondergrond te heet is voor de pootjes van de hond? Daar bestaat een simpele truc voor. Leg de rug van je hand gedurende minstens 5 seconden op het asfalt. Wordt het te warm en trek je je hand weg? Dan is het ook te warm voor je furry friend.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]