Hightech halsband vertelt hoe je hond zich voelt

© Shutterstock

Advertentie

Vraag je je soms af hoe je hond zich voelt? Binnenkort kan je dat misschien te weten komen. De Zuid-Koreaanse startup PetPuls lanceerde namelijk een halsband die met behulp van artificiële intelligentie vijf verschillende basisemoties van honden herkent.

De Petpuls-halsband analyseert het geblaf van je hond en vertaalt dat naar vijf emoties: blij, relaxed, angstig, boos of verdrietig. Via een applicatie op hun smartphone kunnen baasjes zien hoe hun hond zich voelt.

10.000 blafgeluiden
De hightech halsband analyseert geblaf met stemherkenningssoftware. In 2017 begon Petpuls met het verzamelen van verschillende blafgeluiden. Vorig jaar ontwikkelde het bedrijf dan een algoritme om deze geluiden te vertalen naar emoties. Dat deden ze op basis van hun databank, die intussen meer dan 10.000 geluidssamples bevat, afkomstig van meer dan 50 verschillende hondenrassen.

Advertentie

80% nauwkeurig
Volgens de Nationale Universiteit van Seoul, die het nieuwe snufje uittestte, heeft de halsband een gemiddelde nauwkeurigheid van 80 procent. Sinds kort is de halsband online verkrijgbaar, voor zo’n 81 euro.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]