Hond bevalt van groene puppy

Foto: © wlos_13/Instagram

Advertentie

In de Verenigde Staten is onlangs een Zwitserse witte herder bevallen van acht pups. Eentje daarvan heeft een groenachtige kleur.

Dit bijzondere fenomeen vond plaats in de staat North Carolina. Zeven pups zagen er volkomen normaal uit, maar een pupje heeft limoengroene vacht. Haar bijzondere looks heeft het diertje mogelijks te danken pigmenten van de placenta of aan meconium in de baarmoeder van de moederhond. Meconium is de eerste ontlasting die een pup uitwerpt. Als een van de pups die ontlasting te vroeg (nog in de baarmoeder) lost, kan de vacht van de aanwezige pups verkleuren. Op de foto’s ziet de vacht er eerder gelig dan groen uit, maar dat zou te maken hebben met het feit dat de camera de bijzondere kleur niet goed kan oppikken. 
Het pupje – dat nu naar de naam “Hulk” luistert – zal niet altijd groen blijven. Na verloop van tijd zou de kleur vervagen.

Advertentie

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]