Hond bijna dood nadat baasje vacht paars verft

hond paars

Toen het baasje van Violet, een maltezermix uit de Amerikaanse staat Florida, besloot om haar paars te verven, moest het arme diertje dat bijna bekopen met haar leven. Ze stond vol met brandwonden en haar huid begon af te pellen…

Advertentie

Het leek de eigenaar van Violet wel grappig om het hondje paars te verven, een knipoog naar haar naam. Maar dat draaide anders uit dan verwacht. Het baasje had haarverf gebruikt die geschikt is voor mensen, maar niet voor honden. Resultaat: de maltezermix van 2,3 kilogram liep ernstige chemische brandwonden op.

Afpellende huid
Drie maanden geleden werd Violet met haar verwondingen binnengebracht in rescue center Pinellas County Animal Services. Het onfortuinlijke diertje was apathisch en kon haar opgezwollen ogen niet meer openen. De medewerkers van het dierenasiel vreesden dat Violet blind zou worden. Ze probeerden de haarverf zoveel mogelijk uit te wassen, wikkelden het hondje in met verbanden en gaven haar pijnstillers. Violets toestand was kritiek: het personeel vreesde dat ze de eerste nacht niet zou overleven. Maar de taaie maltezer haalde de ochtend.
Om de schade op te meten, scheerde het verzorgend personeel Violets vacht kort. Tot hun grote afgrijzen merkten ze dat de huid van de maltezer begon af te schilferen. De situatie was nog erger dan gedacht.

Violet vond ondertussen een nieuw baasje (©Pinellas County Animal Services/Facebook)

Lange lijdensweg
Na drie maanden van pijnstillers, antibiotica, infusen met vocht en vele meters verbanden begon Violet stilaan aan de beterhand te raken. Ze werd meer zelfzeker en kroop uit haar schulp. Toen de maltezermix voldoende hersteld was, vond het asiel zelfs een nieuw baasje voor haar. Haar vacht is nog steeds een beetje roze, maar ze heeft nu een gouden mandje gevonden waar ze de rest van haar dagen gelukkig kan slijten.
Op zijn Facebookpagina doet Pinellas County Animal Services een oproep naar alle huisdierbaasjes: ‘Het is ok om jezelf uit te drukken, maar gebruik alsjeblief géén haarverf voor mensen om de stijl van je huisdier te definiëren! Je zou weleens het leven van je hond op het spel kunnen zetten.’

Advertentie

WAARSCHUWING: Opgelet, onderstaande beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Violet werd binnengebracht met ernstige chemische brandwonden
In het rescue center werd gevreesd dat Violet de eerste nacht niet zou overleven
De verwondingen waren levensbedreigend. De foto’s zijn zo gruwelijk dat we ze zelfs niet durven te tonen
Violet had drie maanden nodig om te herstellen
Stilaan raakte ze aan de beterhand en kroop ze uit haar schulp
Ondertussen vond Violet een gouden mandje bij een lief baasje

Foto’s: ©Pinellas County Animal Services/Facebook

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]