Hond eet 4.000 dollar op, baasjes gaan op zoek naar verscheurde geldbriefjes in uitwerpselen

Cecil, een 7-jarige goldendoodle, was volgens zijn baasjes een doodbrave hond die nooit wat misdeed. Tot hij onlangs 4.000 euro aan cash geld verorberde.

Advertentie

Vorige maand haalde de Amerikaanse Clayton Law 4.000 dollar af van zijn gezamelijke spaarrekening. Hij en zijn vrouw, Carrie, lieten een hek aan hun woning in Pittsburgh installeren en de aannemer wou betaald worden in cash. Clayton legde de enveloppe met het geld op tijdelijk het keukenaanrecht, met de bedoeling die op een later moment op te bergen. Maar dat was buiten de goldendoodle van het echtpaar gerekend. Nog geen half uur later zag Clayton versnipperde bankbiljetten op de vloer liggen. Hij schreeuwde naar zijn vrouw: ‘Cecil is 4.000 dollar aan het opeten!’.
Carrie beschrijft Cecil aan The Washington Post  als een goofy hond met een bijzondere smaak. ‘Je kan een steak op tafel laten liggen en hij komt er niet aan. Voedsel interesseert hem niet. Maar geld blijkbaar wel.’ (Tekst gaat verder onder foto.)

 hond eet geld

Advertentie

Puzzelstukjes
Het koppel belde naar de dierenarts om na te gaan of Cecil medische hulp nodig had, maar dat bleek niet het geval te zijn. Maar het dier had minstens 2.500 dollar naar binnen gespeeld. Dan kwam de moeilijke taak om de briefjes die Cecil niet had ingeslikt en degene die hij opgesmikkeld had bijeen te puzzelen.
Later die avond gaf Cecil al een paar honderd dollar over. De rest kwam pas later langs een andere weg. Gewapend met poepzakjes, handschoenen en een masker “sorteerden” Clayton en Carrie de verscheurde briefjes uit de ontlasting. ‘Het stonk zo hard’, zei Carrie tegen de Pittsburgh City Paper. Daarna wasten ze de briefjes proper. ‘Ik had nooit gedacht dat ik ooit geld zou “witwassen”, maar blijkbaar is er voor alles een eerste keer’, zei Carrie aan dezelfde krant. Uiteindelijk slaagde het koppel erin om 3.550 dollar terug te vinden. De bank verving de verscheurde biljetten door nieuwe exemplaren.

Foto’s: © Ooolalaw / Instagram
Bron: The Washington Post, Pittsburgh City Paper

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]