Hond en jongen met dezelfde huidaandoening verenigd

Hond vitiligo

De achtjarige Carter Blanchard uit de Amerikaanse staat Arkansas voelde zich lang onzeker over zijn uiterlijk, tot hij een hond ontmoette met dezelfde huidaandoening. Het jongetje en de zwarte labrador, Rowdy, lijden allebei aan vitiligo, een zeldzame ziekte waarbij delen van de huid hun pigment verliezen en er witte vlekken ontstaan.

Advertentie

hond vitiligoDrie jaar geleden werd bij Carter Blanchard vitiligo vastgesteld. Op ongeveer hetzelfde moment, 3.000 kilometer verderop in Oregon, merkte Niki Umbenhower op dat er witte vlekjes in de vacht van haar zwarte labrador Rowdy verschenen. De ouderdom, dacht ze, aangezien haar hond al elf jaar oud was. Pas later viel de diagnose: vitiligo.

Meer zelfvertrouwen
Labrador Rowdy ligt niet wakker van zijn aandoening. Integendeel, dankzij zijn unieke uiterlijk is hij erg populair op sociale media. voor Carter lag de zaak anders. Het jongentje was verschrikkelijk onzeker en voelde zich eenzaam met zijn bizarre huidaandoening. Maar wanneer zijn moeder hem een foto van Rowdy toonde, reageerde hij erg positief. Een jaar lang keek Carter naar foto’s en video’s van de hond en zo kreeg hij steeds meer zelfvertrouwen. Afgelopen weekend kon Carter dankzij giften de lange reis naar de staat Oregon maken om daar eindelijk zijn lotgenootje in real life te ontmoeten. Het was alsof ze elkaar al jaren kenden.

hond vitiligoTrots op vlekjes
Carter vond het geweldig dat hij Rowdy kon aaien en knuffelen. Al is het jongetje wel van mening dat de hond wat meer vlekjes mag krijgen, vooral op zijn rug. En Rowdy? Die genoot met volle teugen van zijn nieuwe vriendschap. Dankzij de Instagramaccount van Rowdy komt vitiligo meer in de spotlights en dat helpt heel veel jonge slachtoffertjes om beter met hun ziekte te leren omgaan. Ongeveer 1 tot 0,5 procent van de wereldbevolking heeft vitiligo. Ook popmuzikant Michael Jackson leed aan deze zeldzame huidaandoening.

Advertentie

Je kan Rowdy hier volgen op Instagram.

Tekst: Maaike Vermeir
Foto’s: white_eyed_rowdy/Instagram

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]