Hond met alcoholprobleem vertoont afkickverschijnselen in asiel

Een hond die in een Brits dierenasiel terechtkwam, vertoonde ontwenningsverschijnselen. Zijn vorige eigenaar was een zware drinker. 

Advertentie

Nadat zijn baasje stierf, belandde Coco, een labradorkruising van twee jaar, in het dierenasiel Woodside Animal Rescue Trust in Plympton, een stad in het zuidwesten van Engeland. Coco arriveerde in het asiel met zijn huisgenootje, Georgie. Maar al snel bleek er iets mis te zijn met het viervoetige gezelschap. De twee honden kregen toevallen en er werd een dierenarts bijgehaald

Uiteindelijk werd de oorzaak van de toevallen achterhaald: het waren afkickverschijnselen. De vorige eigenaar van Coco en Georgie viel geregeld in slaap met een alcoholisch drankje. Dat bleef dan onbedoeld staan, waardoor de honden het konden opdrinken. Zo ontwikkelden Coco en Georgie een alcoholverslaving. Een asielmedewerkster liet weten dat de honden wel goed verzorgd en getraind waren door de vorige eigenaar.

Advertentie

Ondanks alle medische zorgen is Georgie overleden. Coco was onwel en moest vier weken onder verdoving blijven om te voorkomen dat hij nog meer toevallen zou krijgen. Intussen is hij uit de gevarenzone en begint hij zich als een normale hond te gedragen. Wanneer Coco volledig is hersteld, zal het dierenasiel een nieuwe thuis voor hem zoeken.

Foto: Facebook / Lost Paws NI

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]