Hond met uniek uiterlijk gehuldigd met diamanten halsband

Foto: © Picassothewonkyandwacku/Instagram

Advertentie

Met zijn gedraaid gezicht lijkt Picasso, een kruising van een pitbull en een corgi, kan hij zo het onderwerp zijn op een kunstwerk van de gelijknamige schilder. In zijn korte leventje kreeg deze hond uit California al heel wat te verteren. Daarom wordt hij nu geëerd met een diamanten halsband.

Picasso werd geboren met een scheve snuit. Hij werd gefokt door een zogenaamde backyard breeder, een amateurfokker die maar weinig inzit met het welzijn en de gezondheid van zijn dieren. Picasso en zijn broertje, Pablo, waren de enige pups van het nestje die niet verkocht raakten en de fokker dumpte hen in een asiel. Beide broers stonden op de euthanasielijst.

Gelukkig kwam Liesl Wilhardt van rescue-organisatie Luvable Dog Rescue uit Oregon langs in het asiel. Wanneer ze te horen kreeg dat Pablo en Picasso een spuitje zouden krijgen, besloot ze beide honden te adopteren en nadien een goede thuis voor hen te zoeken, waar ze samen konden blijven. Eerst moest Picasso nog worden geopereerd: door zijn vervormde snuit drukten sommige tanden pijnlijk tegen de onderkant van zijn mond. De operatie verliep succesvol. Ondertussen was Picasso een bekendheid op internet geworden! De unieke viervoeter wist de harten van duizenden hondenliefhebbers te veroveren. De adoptieaanvragen en donaties stroomden binnen. Verschillende mensen wilden beide broertjes adopteren.

Dan sloeg het noodlot toe. Eén van Liesls eigen adoptiehonden, Franse buldog Pika, overleed aan leverkanker. Liesl was er kapot van. Niet veel later stierf Pablo geheel onverwacht aan een hersenaneurysma. In deze donkere periode vonden Liesl en Picasso elkaar. Ze hadden beiden een naaste vriend verloren. Liesl besloot Picasso zelf bij te houden.

Ondertussen zijn we ongeveer een jaar verder. Picasso is nog altijd gelukkig bij Liesl en wordt getraind als therapiehond voor mensen en andere honden. Zo helpt hij bijvoorbeeld verlegen honden en leert hij honden sociale skills aan. Picasso heeft geen pijn meer en heeft geen last van zijn scheef snoetje.

Advertentie

In maart kreeg hij een Oregon Humane Society Diamond Collar Hero Award. De award herkend en eert dieren die hard hebben moeten knokken om te kunnen overleven of die de gemeenschap gediend hebben met hun loyaliteit.

De avonturen van Picasso kan je hier volgen.

Tekst: Elise Grymonprez

Foto’s: © Picassothewonkyandwacku/Instagram

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]