Hond na 3 dagen gered uit grot

©South & Mid Wales Cave Rescue Team / Facebook

Advertentie

Een hond die al dagenlang niet meer het daglicht had gezien is nu terug herenigd met zijn baasje. Het diertje zat drie dagen lang gevangen onder de grond in de grotten van Ogof Taf Fechan in Wales. De hond, George, werd enkele meters diep gevonden nadat hij vast was blijven steken in een gat. De grotten hebben verschillende ingangen, maar omdat ze allemaal gevuld zijn met aarde en ze te krap zijn om te betreden was het geen gemakkelijke missie om George te redden. Maar na drie dagen slaagden de brandweer en de reddingsdienst in Zuid-Wales er uiteindelijk in om het dier uit te graven.

Alex was dolblij wanneer hij herenigd werd met George

De eigenaar van de hond, Alex Barrett, zei dat hij met zijn honden aan het wandelen was toen George opeens wegliep en vast kwam te zitten in het gat. ‘Ik kon hem horen, dus ik dacht dat hij heel dicht bij de oppervlakte was, dus ik heb ongeveer acht uur geprobeerd om hem uit te graven voordat ik de brandweer belde’, vertelde Barrett aan BBC News.

Advertentie

Hoewel hij zijn baasje flink heeft laten schrikken is George volgens hem terug helemaal de oude. Voortaan zal hij wel aan de leiband moeten blijven tijdens wandelingen. 

Tekst: Lisa De Schrijver
Foto’s: South & Mid Wales Cave Rescue Team / Facebook

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]