Hond na 4 dagen gered uit mijnschacht

© H.A.R.T. SAR/Facebook

Advertentie

Labrador Olive raakte vermist tijdens een wandeling in de buurt van het Britse Sheffield. De hond werd na vier dagen gevonden in een verlaten mijnschacht.

Op donderdag 14 april was de 2-jarige labrador Olive op stap met een hondenuitlaatservice tot ze plots uit het zicht verdween. Baasje Jo Belton trok er meteen op uit om “vermist”-posters op te hangen in de regio. Er werd een zoekactie op poten gezet: vrijwilligers van de Homebound Animal Rescue Response Team Search and Rescue (H.A.R.T.-SAR) gebruikten drones, warmtebeeldcamera’s en speurhonden om de vermiste viervoeter op te sporen. Het sprankeltje hoop werd kleiner naargelang de dagen voorbijgingen. Tot op maandag een vriend van de familie tijdens het zoeken in de verte zachtjes gejank hoorde. Verborgen tussen het hoge gras ontdekte hij een mijnschacht van zo’n 3,6 meter diep. Olive lag ongedeerd op de bodem van de schacht. Ze had vier dagen weten te overleven door water te drinken dat langs de rotswand naar binnen sijpelde. 

Na vier dagen kon Olive gered worden.
De mijnschacht zat verscholen tussen het hoge gras.

Zowel baasje Jo als haar twee andere honden waren dolgelukkig toen ze weer met haar labrador herenigd werd.  

Advertentie
Een blij weerzien tussen Olive en haar baasje.

Intussen werden er hekken rond de mijnschacht geplaatst. Binnenkort wordt de schacht dichtgemaakt, zodat er geen gevaar meer bestaat dat de geschiedenis zich herhaalt. 

FOTO’S: © H.A.R.T. SAR/Facebook


Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]