Hond sterft nadat eigenaar wandelverbod aan zijn laars lapt

wandelverbod hitte

In Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona, is het op de wandelpaden verboden om je hond uit te laten bij temperaturen vanaf 37,7°C. Twee weken geleden is er een hond gestorven nadat het baasje dat verbod negeerde.

Advertentie

Op woensdag 9 augustus belde een wandelaar om 11 uur in de voormiddag naar het Amerikaanse alarmnummer 911, omdat zijn twee honden last hadden van de warmte. De man bevond zich op een wandelpad naar Piestewa Peak, een berg van 795 meter in de Sonorawoestijn. Toen de brandweerlieden die reageerden op de oproep de wandelaar aantroffen, was een van de twee honden al overleden ten gevolge van de hitte. Ze slaagden erin het andere dier af te koelen.

Sinds 2016 is het in Phoenix verboden om honden uit te laten op wandelpaden bij temperaturen vanaf 37,7°C of hoger. Overtreders riskeren gevangenisstraffen en boetes tot 2.300 euro. De wandelaar wordt nu gedagvaard voor dierenverwaarlozing. Op het moment waarop hij de hulpdiensten verwittigde, was de temperatuur tussen 37,2 en 37,7°C. Het tragische voorval wordt nog verder onderzocht. Phoenix had de afgelopen weken te kampen met recordtemperaturen. 31 dagen aan een stuk lag de dagelijkse maximumtemperatuur er boven 43,3°C.

Advertentie

Foto: Archiefbeeld ter illustratie – © Shutterstock
Bron: Metro UK

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]