Hond van “Doge”-meme is ernstig ziek

Dogecoin

Foto: © Shutterstock

Advertentie

Kabosu, een shiba inu die in 2010 een populaire internetmeme werd, heeft leukemie en een leverziekte. Dat verklaarde de eigenaar van de hond vorige week in een Instagrampost.

Atsuko Sato, een Japanse leraar en het baasje van Kabosu, verklaarde dat het niet goed gaat met de 17-jarige hond. Het dier heeft chronische lymfatische leukemie, een bloedkanker, en cholangiohepatitis, een ontsteking van de lever en galwegen. Foto’s en video’s op de Instagramaccount van Kabosu tonen de shiba inu die onder een dekentje ligt en water uit een flesje van haar baasje krijg. Nadat ze enkele dagen niet kon eten en drinken, is nu haar eetlust teruggekeerd. Sato kreeg steunbetuigingen en beterschapswensen van over de hele wereld.

Advertentie

De Doge-meme werd populair in 2013 en is gebaseerd op een foto die Sato in 2010 van Kabosu nam. In december 2013 werd Doge het gezicht van de toen nieuwe cryptocurrency “Dogecoin”. De virtuele munt steeg sterk in waarde toen Elon Musk in zijn tweets er positieve uitspraken over deed. In 2021 werd het iconische beeld van Kabosu als een NFT verkocht voor een recordbedrag van 4 miljoen dollar.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]