Honden verhelpen stress bij kinderen

hond verhelpt stress bij kinderen

Kinderen die samenleven met een hond zouden minder stress hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Florida.

Advertentie

Het is al langer bekend dat het aaien van een hond een positieve invloed heeft op ons stressgehalte. Wetenschappers aan de Universiteit van Florida wilden testen of deze stelling ook van toepassing is op kinderen. Honderd leerlingen tussen de 7 en 12 jaar moesten een spreekbeurt geven en wiskundeoefeningen oplossen: twee stresserende opdrachten. Tijdens de oefeningen kregen ze gezelschap van hun ouders, hond of ze moesten de test helemaal alleen uitvoeren. De wetenschappers vergeleken daarbij speekselstalen voor en na de oefeningen om te kijken of het stresshormoon cortisol gestegen was. En wat blijkt: kinderen die de opdrachten samen met een hond uitvoerden, waren veel rustiger. Alles hing ook af van hun interactie met de viervoeter: hoe actiever ze met de hond bezig waren, hoe minder stress ze ervaarden.

“Therapoten”
Dat honden uitstekende “relaxtherapeuten” zijn, had ook de Britse Universiteit van Westminster begrepen. Therapiehonden Java en Noodle van The TheraPaws Program brachten de studenten een bezoekje tijdens hun examens. De studenten verklaarden dat ze daardoor meer ontspannen waren. Naast het bezoeken van scholen, gaan de honden ook langs in ziekenhuizen, rusthuizen en dagcentra. Gedementeerde personen zouden na een hondenbezoekje minder stress hebben en ook op sociaal vlak zijn er voordelen: de honden maken emoties en herinneringen los.

Advertentie

Foto: Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]