Honden verkiezen elektrische wagen boven dieselauto

elektrische-wagen-hond

Als je hond de nieuwe gezinswagen mag kiezen, zou hij waarschijnlijk voor een elektrische gaan. Honden vertonen minder stresssignalen in een elektrische wagen dan in een dieselauto, zo blijkt uit een studie. 

Advertentie

Bron: Daily Mail, Cargurus

Onderzoekers van de universiteit van Lincoln probeerden te achterhalen hoe honden zich voelen in elektrische wagens. Ze maakten een testritje met 20 honden. Elke hond maakte zowel een rit in een elektrische wagen als in een dieselauto. Het ging telkens om een rit van 10 minuten. Tussen de twee ritten in kregen ze een uurtje pauze, om te verzekeren dat voldoende uitgerust waren. Tijdens het rijden werden de honden geobserveerd met camera’s en werden verschillende biometrische parameters geregistreerd. 

In beide wagens lagen de honden ongeveer een derde van de rit neer. Maar de honden gedroegen zich rustelozer in een dieselwagen: daarin kwamen ze 50% vaker recht vanuit hun liggende houding. Nog een opvallend verschil: de hartslag van de honden was zo’n 30% lager tijdens de rit in de elektrische wagen. Eerdere studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen wagenziekte en een hoge hartslag. Elektrische wagens genereren minder weggeluid en trillingen: dat zijn mogelijk de redenen waarom honden zich er relaxter in voelen.

Advertentie

De onderzoekers van de universiteit van Lincoln voerden deze studie uit in opdracht van de online automarktplaats CarGurus. In een afzonderlijke bevraging van CarGurus bij hondeneigenaars gaf 58% aan dat z’n hond overexcited is tijdens autoritten. Zo’n 48% van de honden is angstig tijdens het rijden en 44% vertoont tekenen van misselijkheid. Hondenbaasjes die hun viervoeters al in zowel een diesel- als een elektrische wagen hadden meegenomen, gaven aan dat hun honden een voorkeur hadden voor de laatste. 43% van deze mensen gaf aan dat z’n hond rustiger leek in een elektrische auto.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]