Hondenbaasjes als buurtpreventie

De meeste baasjes wandelen vaak dagelijks hetzelfde rondje. Ze zien dezelfde huizen, dezelfde straten en dezelfde pleintjes. Kortom, ze kennen de buurt als de beste. Als er iets niet pluis is, zijn ze de eersten die dat opmerken.  In de Verenigde Staten speelt de lokale politie daar handig op in: mensen die de hond uitlaten worden ingeschakeld als “misdaadmelders”.

Advertentie

Als ze iets meer tijd hebben, slaan ze andere weggetjes in, maar meestal wandelen hondenbaasjes het vertrouwde toertje met hun viervoeter. Kortom, baasje en hond kennen de buurt als geen ander. Dat deed bij de lokale politie in de Verenigde staten een belletje rinkelen. Hondeneigenaars zouden de eerste personen zijn die iets verdacht opmerken, net omdat zij de omgeving goed kennen. Het project Dog Walker Watch werd gecreëerd voor baasjes die iets kunnen aangeven wanneer iets niet pluis is. Mensen die zich opgeven om “misdaadmelder” te worden, volgen ook eerst les bij de lokale politie om te leren waarop ze moeten letten tijdens hun wandeling. Nu kunnen viervoeters en hun baasjes blokje om met een opdracht, wat de dagelijkse wandelingen een pak spannender maakt!

Advertentie

Foto: Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]