Hondennamen Marcel en Leo populair

Lage-resolutie-Hondermooi-Ellen-Verhulstjes-Marcel-en-Leo

Foto’s: Hondermooi

Advertentie

De populairste hondenrassen van het land? De meest voorkomende hondennamen? We zetten voor jou alle tendensen van het afgelopen jaar op een rijtje!

Elke hond in ons land moet worden gechipt. De identificatiegegevens van die chip komen terecht in een nationale databank: DogID. In 2021 werden er in die hondendatabank 179.995 nieuwe honden geregistreerd. 
In Vlaanderen kwamen er vorig jaar 112.961 honden bij: een stijging van 4,5% tegenover 2020 en het hoogste aantal sinds de opstart van de databank in 1998. 

De totale teller van het aantal geregistreerde honden in België staat op 2,6 miljoen honden. In theorie tenminste, want want hoewel hondenbaasjes verplicht zijn het overlijden van hun dier te melden aan de databank, gebeurt dat niet altijd. In de praktijk zal dat getal lager liggen. 

Chihuahua’s aan de top
De chihuahua staat al jaren op kop in de top tien van de meest populaire hondenrassen in ons land. Dat is ook dit jaar niet anders. In 2021 werden er 14.965 nieuwe chihuahua’s geregistreerd. Op de tweede plaats staan kruisingen: goed voor 11.399 nieuwe registraties. De bordercollie staat op de derde plaats met 10.665 registraties vorig jaar. 

Advertentie
De chihuahua blijft populair in ons land

Nieuwkomers in de top 20 van meest populaire hondennamen in Vlaanderen zijn Marcel en Leo

Marcel en Leo populair
Vorig jaar was Max de populairste naam voor reuen in ons land en Luna de meest gegeven naam voor teefjes. 
Opvallende nieuwkomers in de Vlaamse statistieken zijn de namen Marcel en Leo. In 2020 waren beide namen niet te bespeuren in de top 20, maar in 2021 stond Marcel op de 5de plaats en Leo op de 17de plaats. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de komst van de realityreeks De Verhulstjes. De geliefde bouviers van Ellen Callebout en Gert Verhulst heten namelijk Marcel en Leo.

Meer lezen over bouviers Marcel en Leo? In het magazine van februari 2021 staat een interview met Ellen Callebout. Je kan het hier nabestellen.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]