Honderden honden komen samen om 155ste verjaardag van golden retriever te vieren

golden retrievers

Golden retrievers van over de hele wereld kwamen samen op een landgoed in Schotland om de 155ste verjaardag van het hondenras te vieren.

Advertentie

Op 13 juli verzamelden 466 golden retrievers afkomstig uit twaalf verschillende landen in de Schotse Highlands om de 155ste verjaardag van het hondenras te vieren. Er waren zelfs goldens afgereisd uit de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland om het evenement bij te wonen.

De honden en hun baasjes ontmoetten elkaar in Guisachan House, het Schotse landgoed van Lord Tweedmouth en ook de geboorteplek van het ras. In 1868 werden daar de eerste golden retrievers geboren. De aristocraat Sir Dudley Marjori, ook bekend als Lord Tweedmouth, wou de ultieme jachthond fokken: krachtiger dan andere retrievers, maar ook zachtaardig en trainbaar. En zo ontstond de golden retriever.

In 1913 werd de golden retriever officieel erkend als een hondenras in het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

 Toost op Tweedmouth
Om de vijf jaar organiseert de Golden Retriever Club of Scotland een bijeenkomst op het landgoed in de hoop dat de kennis over het ras niet verloren gaat. Tijdens het evenement, dat enkele dagen duurt, konden de honden en hun baasjes deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een nachtelijke processie met fakkellichten en een toost op Lord Tweedmouth.

Foto: Illustratiebeeld, © Shutterstock
Bron: Evening Standard

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]