Honderden honden komen samen om 155ste verjaardag van golden retriever te vieren

golden retrievers

Golden retrievers van over de hele wereld kwamen samen op een landgoed in Schotland om de 155ste verjaardag van het hondenras te vieren.

Advertentie

Op 13 juli verzamelden 466 golden retrievers afkomstig uit twaalf verschillende landen in de Schotse Highlands om de 155ste verjaardag van het hondenras te vieren. Er waren zelfs goldens afgereisd uit de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland om het evenement bij te wonen.

De honden en hun baasjes ontmoetten elkaar in Guisachan House, het Schotse landgoed van Lord Tweedmouth en ook de geboorteplek van het ras. In 1868 werden daar de eerste golden retrievers geboren. De aristocraat Sir Dudley Marjori, ook bekend als Lord Tweedmouth, wou de ultieme jachthond fokken: krachtiger dan andere retrievers, maar ook zachtaardig en trainbaar. En zo ontstond de golden retriever.

In 1913 werd de golden retriever officieel erkend als een hondenras in het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

 Toost op Tweedmouth
Om de vijf jaar organiseert de Golden Retriever Club of Scotland een bijeenkomst op het landgoed in de hoop dat de kennis over het ras niet verloren gaat. Tijdens het evenement, dat enkele dagen duurt, konden de honden en hun baasjes deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een nachtelijke processie met fakkellichten en een toost op Lord Tweedmouth.

Foto: Illustratiebeeld, © Shutterstock
Bron: Evening Standard

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]