Huisdier vormt struikelblok bij samenwonen

singles en huisdieren

Naar aanleiding van Werelddierendag afgelopen weekend, hield datingsite Parship een enquête bij 1.700 leden om zo te achterhalen welke rol huisdieren spelen in een relatie en het datinggebeuren.

Advertentie

SCHOKKENDE CIJFERS: 4% DUMPT HUISDIER VOOR DATE

Van alle ondervraagde singles heeft 37 procent een huisdier. Cliché of niet, maar het zijn vooral de dames die dol zijn op dieren. Zo heeft 44 procent van de single ladies een huisdier, tegenover 27 procent van de alleenstaande mannen. Maar vinden huisdierloze singles het een afknapper als er thuis bij hun date een dier rondloopt? Zo’n 41 procent vindt een huisdier geen onoverkomelijk struikelblok, terwijl dat bij 52 procent vooral afhankelijk is van het soort huisdier. De overige 7 procent is helaas onverbiddelijk: zij moeten niets weten van een date met een huisdierbaasje of -bazinnetje.

Advertentie

Anderzijds hebben huisdierbaasjes ook moeite met een date die niet openstaat voor dieren. Meer dan 75 procent zou het nog kunnen aanvaarden dat zijn of haar date niets met dieren heeft, op voorwaarde dat hun huisdier wél geaccepteerd wordt. Zo’n 16 procent wil enkel op date gaan met iemand die net zoveel om dieren geeft. En de overige 4 procent? Die zijn bereid om hun huisdier – als hun date erop afknapt – het huis uit te schoppen “in de naam van de liefde”. Euh…?

ALS KAT EN HOND
Niets leuker dan als dierenliefhebber te daten met een gelijkgestemde ziel! Of toch niet? Als beide partners immers al een huisdier hebben, bestaat de kans dat deze in het “nieuw samengesteld gezin” als kat en hond gaan leven. Als de huisdieren niet overeen komen, tekent slechts 2,5 procent voor de meest drastische beslissing: een einde maken aan de relatie. Zo’n 4 procent zal het niet onmiddellijk uitmaken, maar eist wel dat de ander afstand doet van zijn of haar geliefde huisdier. Opvallend in het onderzoek is de reactie van de heren: 26 procent van de mannen zou met pijn in het hart zijn huisdier de deur wijzen, ten behoeve van de liefde. Slechts 8 procent van de vrouwen zou deze oplossing overwegen. Gelukkig hanteren de meeste singles de levenswijsheid een date is misschien maar voor even, een huisdier voor het leven. Zo beweert meer dan 67 procent dat geen haar op zijn of haar hoofd er nog maar aan denkt om het huisdier te dumpen. Deze singles geven de voorkeur aan een latrelatie, zodat beide geliefden hun huisdier gewoon kunnen behouden. Een geruststellende gedachte: de liefde is er dus niet enkel voor elkaar, maar ook voor hun dieren.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]