“I need space”: FluOH maakt het gele lintje opnieuw bekend

Het gele lintje is een internationaal concept. Honden die er eentje aan hun halsband hebben hangen, kan je beter niet benaderen. Maar… hoewel het “gele lintje” al een hele tijd bestaat, is nog niet iedereen op de hoogte van de betekenis erachter. Daar wil Jessica Postelmans verandering in brengen.

Advertentie

Met haar organisatie Monsieur Gustave zet Jessica Postelmans zich in voor asieldieren. Niet dat ze een thuis probeert te zoeken voor gedumpte honden of katten. Monsieur Gustave probeert in de eerste plaats te voorkomen dat dieren in de asielen belanden door voorlichting en sensibilisering. Vorige week werd het nieuwste project van Monsieur Gustave gelanceerd: FluOH.

De bedoeling is dat met FluOH het “gele lintje”, een internationaal concept, opnieuw wordt geïntroduceerd. ‘Het gele lintje is een geweldig idee, maar het is nog niet voldoende bekend bij het grote publiek’, merkt Jessica op.
Een geelkleurig lintje rond de leiband van je hond knopen staat symbool voor “afstand houden”. Zo’n hond heeft ruimte nodig, bijvoorbeeld omdat hij bang is van andere mensen, omdat hij blaft, omwille van loopsheid of ziekte, omdat hij bezig is met een speciaal soort training… Een hond met zo’n lintje mag je dus niet benaderen en zeker niet zomaar beginnen aaien.
‘Als niet iedereen op de hoogte is van het idee achter het gele lintje, verliest het zijn betekenis en raken mensen die het wel gebruiken ontmoedigd’, weet Jessica. In samenwerking met Cindy Jerusalem van webshop Sneakers and Paws kwam ze met het idee om het gele lintje een fluorescerende toets te geven. Samen ontworpen ze een fluogele bandana voor FluoH, zo valt hij nog beter op!

Monsieur-Gustave
Jessica: ‘We vragen zoveel mogelijk mensen om de boodschap achter het gele lintje te delen’

Spread the word
‘Met FluOH vragen we zoveel mogelijk mensen om de boodschap achter het gele lintje te delen: een geel lintje of een gele bandana betekent dat je de hond ruimte moet geven’, zegt Jessica. ‘We gaan posters, flyers en gratis fluogele lintjes uitdelen.’

Empty the shelters!
Met de hashtag #emptytheshelters en een ambitieus sensibiliseringsproject zet Monsieur Gustave zich in om onze wereld een vriendelijkere plek te maken voor (huis)dieren. En sensibilisatie is nu eenmaal ongelofelijk belangrijk. ‘Want, of je het nu hebt over honden, katten, parkieten, cavia’s of hamsters, ze ondergaan allemaal hetzelfde lot’, weet Jessica. ‘Zij kiezen er niet voor om bij ons te komen wonen. Wij kiezen voor hen. En daarom is het onze plicht om zo goed mogelijk voor ze te zorgen.’

Lees vanaf vrijdag meer over Monsieur Gustave in Woef!

FluOH Flyer AVolg Monsieur Gustave:

Advertentie

Je kan ook lid worden van de FluOH-groep op Facebook of een bandana bestellen via deze link.

 

Foto’s: Tim Van Dyck en Bob Dejongh

 

 

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]