Jackrussell die explosieven opspoort krijgt medaille van Zelensky

Een kleine hond, maar een grote held: jackrussell Patron werd op een persconferentie geëerd door president Zelensky. Het beestje hielp al meer dan 200 explosieven te neutraliseren.

Advertentie

Not all heroes wear capes, sommige helden dragen een hondenharnasje. De tweejarige jackrussell Patron spoorde met zijn baasje Mykhailo Iliev al meer dan tweehonderd explosieven op, die vervolgens onschadelijk werden gemaakt. Afgelopen zondag kreeg het hondje een medaille van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. 

Advertentie

De kleine terriër, wiens naam “munitie” betekent in het Oekraïens, werd een nationaal symbool van de weerstand van Oekraïne tegen Rusland. Met z’n neus spoort Patron Russische mijnen en explosieven op in Tsjernihiv, een stad in het noordoosten van het land. Daarnaast helpt de jackrussell om kinderen de belangrijke veiligheidsregels aan te leren in regio’s waar er een risico op mijnen bestaat.
Patron heeft een eigen Instagramaccount, @patron_dsns, waarop hij meer dan 230.000 volgers heeft.
Foto’s: © patron_dsns / Instagram

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]