We hoorden dat jouw viervoeter heel het jaar braaf is geweest en dat vraagt om een beloning met zelfgemaakte kerstkoekjes. Ga snel aan het bakken met dit receptje van Fritz & Hammy’s.
Voorbereiding: 30 min
Bakken: 25 min
Â
Ingrediënten:
Voor de koekjes:
250g havermeel
30g havervlokken
80g diepgevroren veenbessen
1 eetlepel honing
2 eieren
1 eetlepel lijnzaadolie
Voor het glazuur:
250g platte kaasÂ
2 eetlepels yoghurt

- Meng het havermeel en de havervlokken in een grote kom.
- Doe de veenbessen in een kommetje en zet ze in de microgolf om te ontdooien. Zorg ervoor dat het geen papje wordt maar dat de bessen nog redelijk stevig blijven.
- Klop 1,5 ei los en meng er het sap van de veenbessen, de olie en de honing doorheen.
- Doe dit mengsel vervolgens bij de droge ingrediënten en mix het met de mixer met deeghaken. Als het deeg nog te nat is, voeg dan wat meer havermeel toe.
- Hak vervolgens de veenbessen op een snijplank en vouw ze voorzichtig doorheen het deeg.
- Rol het deeg uit over een met bloem bestoven werkvlak en snij de koekjes uit met behulp van enkele leuke kerstvormpjes.
- Leg de koekjes op een (met bakpapier bedekte) bakplaat en bestrijk ze met het restantje ei.
- Laat de koekjes 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175°C hetelucht.
- Eens de koekjes afgekoeld zijn, kan je beginnen met het glazuur te maken. Meng de kaas en yoghurt in een kommetje en doe het mengsel vervolgens in een spuitzak. (TIP: Hiervoor kan je ook een diepvrieszakje gebruiken.)
En smullen maar!