Kleindochter smokkelt hondje vermomd als baby in ziekenhuis en bezoekt oma

Wanneer haar oma in het ziekenhuis belandde, wilde de Amerikaanse Shelby Hennick haar opbeuren. Ze smokkelde de hond van de oude vrouw in het ziekenhuis, vermomd als baby.

Advertentie

‘Mijn oma ligt in het ziekenhuis en ze wilde haar hond graag zien, dus heb ik het diertje mee naar binnen gesmokkeld’, schrijft de 21-jarige dierenartsassistente uit de Amerikaanse staat California op Twitter. Haar oma was in het ziekenhuis beland na een slechte reactie op haar medicatie. Shelby heeft een sterke band met haar grootmoeder. Ze woont op twintig minuten van haar oma en gaat vaak op bezoek.

Onder een deken
Haar oma heeft ook een sterke band met Patsy, een hondje dat ze al 13 jaar heeft en ze zelf met de fles heeft grootgebracht. Toen de vrouw al drie dagen in het ziekenhuis lag, wist haar kleindochter dat ze haar geliefde hondje enorm hard mistte. Daarop besloot Shelby om het hondje in het ziekenhuis te smokkelen onder een deken, zodat het leek alsof ze een baby in haar armen droeg. Dieren zijn namelijk niet toegelaten in ziekenhuizen.

Blij weerzien
Het hondje bleef de hele tijd stil onder het deken zitten, terwijl het diertje aan de arm van Shelby likte. ‘Ik ben er zeker van dat één van de verpleegsters argwaan had, maar ze wandelde godzijdank door’, zegt Shelby. Vorig jaar kreeg Shelby’s zus een kindje. Aanvankelijk dacht haar oma ook dat ze de baby mee op bezoek bracht. Tot Shelby het deken omhoog tilde en het hondje op de schoot van haar oma zette. Zowel haar oma als het hondje waren door het dolle heen.

Advertentie

Villa Samson: primeur voor België
Shelby kreeg veel bijval op Twitter. De meeste reacties waren lovend en veel mensen zeiden dat ze hetzelfde zouden doen. Anderen waren kritischer en zeiden dat honden om hygiënische redenen niet toegelaten zijn in ziekenhuizen.
Ook in ons land zijn honden niet welkom in ziekenhuizen. Familieleden die op bezoek willen komen met de hond van de patiënt, kunnen dat momenteel enkel op de parking van het gebouw. Helaas is niet elke patiënt in staat om zijn kamer te verlaten en moeten vele mensen het dus zonder bezoek stellen. Soms is een huisdier het enige familielid dat een patiënt nog heeft… In het UZ Brussel kunnen huisdieren binnenkort wél op bezoek komen. Daar wordt momenteel Villa Samson gebouwd, een plek waar patiënten bezoek kunnen ontvangen van hun hond. Het project wordt volledig gefinancierd met giften van particulieren en bedrijven en is een primeur in ons land.

 

Foto’s: HennickShelby/Twitter

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]