Koekje bij de koffie… voor de hond!

Lena-lou1

Op café of restaurant krijg je bijna altijd een koekje bij de koffie. Binnenkort hoort daar ook een knabbeltje voor je kwispelende vriend bij. Lena & Lou, een Belgisch merk van plantaardige hondensnacks, lanceert horecakoekjes voor honden:
individueel verpakte versnaperingen voor viervoeters.

Advertentie

Helena Dzikanowice verlangde al lang naar een leuke job. Omdat ze geboren werd met een lichte verstandelijke beperking, was de zoektocht naar zo’n job niet simpel. Tot Helena besloot haar twee passies te combineren: bakken en honden. Met een beetje hulp van haar familie richtte ze een eigen bedrijf op: Lena & Lou (tot voor kort Buddy). “Lena” verwijst naar Helena en “Lou” is het koosnaampje van haar cavalier King Charles-spaniël Sjarel. ‘Intussen is ons team uitgebreid met Gauthier, Jensine, Megan en Sarah’, vertelt Helena’s zus Barbara. ‘Vier talenten die zich in hetzelfde schuitje als Helena bevonden.’

Horecakoekjes
Drie dagen per week zijn Helena en haar collega’s in de weer voor Lena & Lou. Ze bakken ambachtelijke hondenkoekjes, verpakken ze en trekken erop uit om de koekjes te verkopen op lokale marktjes en hondenevenementen. ‘We vinden het belangrijk dat het team onder de mensen komt en deel uitmaakt van de samenleving’, oppert Barbara. Iets waar Helena naar eigen zeggen veel energie uithaalt.
Lena & Lou lanceert nu speciale horecaboxen: dozen met daarin individueel verpakte hondensnacks. ‘Daarmee mikken we op hondvriendelijke horecazaken’, aldus Barbara. ‘Op de meeste plekken krijgen honden een bakje water, maar we merken dat veel uitbaters graag een extraatje willen aanbieden, zoals een koekje voor de hond.’ Lena & Lou slaat de handen in elkaar met Sir Jerom, de bekende Antwerpse teckel die hondvriendelijke hotspots in kaart brengt.

Advertentie
Lena-Lou2

Ecologisch en inclusief
De hondenkoekjes van Lena & Lou hebben de vorm van een botje en komen in vier verschillende smaken. De horecaboxen bevatten de smaak appel-wortel-kurkuma. ‘Dat is de lievelingssmaak van Lou’, merkt Helena op. De snacks zijn volledig plantaardig. ‘Goed voor de planeet en ook voor de samenleving’, besluit Barbara. ‘Je beloont er immers niet alleen je hond mee, maar steunt er ook een inclusief bedrijf mee dat gedragen wordt door mensen met een verstandelijke beperking.’

Horeca-uitbaters die interesse hebben om de koekjes te verdelen in hun zaak kunnen een box bestellen via www.lenaandlou.com.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]