Kwispelende hond is zo blij met thuisblijvende baasjes dat hij zijn staart verstuikt

© mmasmith77xx / Twitter

Advertentie

Veel mensen tellen de dagen, uren en minuten af tot de termen “quarantaine” en “lockdown” tot het verleden behoren. Maar sommige honden hebben er wel lol in. Ze zijn blij dat hun baasje ein-de-lijk wat meer thuis is. Rolo, de teckel van de Britse Emma Smith die met het hele gezin in isolatie moest, is een van die honden. Hij was dolblij. Enthousiast. Euforisch zelfs. Het opgewekte hondje kwispelde zo hard dat hij zichzelf verwondde.
Emma schreef op Twitter dat Rolo’s staart “plots stopte met werken”. Ze ging naar de dierenarts en die vertelde dat Rolo zijn staart had verstuikt wegens “overmatig gekwispel”. 

© Twitter


Klinkt als onzin? Rolo is niet de eerste hond die zijn staart kwetst wegens te hevig kwispelen. Het zogenaamde Happy Tail Syndrome komt voornamelijk voor bij grote, kortharige hondenrassen met dunne staarten, zoals bijvoorbeeld dobermanns, vizsla’s en Duitse doggen die hun staart tijdens het kwispelen bijvoorbeeld herhaaldelijk tegen de meubels slaan.

Advertentie

Rolo stelt het intussen weer prima. Hij krijgt medicatie tegen de pijn en is binnenkort weer de oude!

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]