De lakens delen met je hond: een slecht idee!

hond bed slapen

Gezellig met je hond in bed knuffelen is zo knus! Maar hoe comfy het ook mag aanvoelen, het is niet zonder gevaar!

Advertentie

Slapen met je hond kan je oogproblemen opleveren. Zelfs baasjes die niet allergisch zijn aan hondenharen kunnen last krijgen van jeukende, gezwollen rode ogen. Demodexmijten, een soort van mijten die rond de ogen van je hond leven, zijn overdraagbaar op de mens. Ze houden niet van licht waardoor ze ’s nachts actiever zijn. Liefst van al maken deze mijten het zich gezellig op haarfollikels die een beetje vochtig aanvoelen, zoals wimpers. En dat is exact de plek die deze mijt in het vizier heeft, wanneer hij ’s nachts via de lakens van je viervoeter naar je ogen sluipt.

Op korte termijn heb je niet zoveel last van de demodexmijt in je wimpers: enkel wat jeuk en zwelling. Maar op lange termijn kunnen je ogen permanente schade oplopen. Zo kan droge ogen en een wazig zicht krijgen.

Advertentie

De demodexmijt een ver-van-mijn-bedshow? Fout! Onderzoek toonde aan dat meer dan tachtig procent van de hondenbaasjes demodexmijten in zijn wimpers heeft zitten. Misschien is het niet onverstandig om Max af en toe eens in zijn mand te laten slapen!

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]