Leuven krijgt nieuwe loopweide

hondenweide

Honden kunnen sinds enkele dagen de pootjes strekken op een nieuwe hondenloopweide op de Leuvense Philipssite. Die kwam er op vraag van de buurtbewoners. In totaal telt Leuven nu veertien hondenloopzones.

Advertentie

De nieuwe hondenloopzone bevindt zich op de Philipssite, naast het skatepark en achter het Ubicenter. ‘De buurt vroeg er al lang naar’, vertelt schepen van dierenwelzijn Thomas Van Oppens (Groen). ‘Hondenliefhebbers komen graag buiten en laten hun dieren graag ravotten. Maar we ontvingen ook meldingen dat loslopende honden in nabijgelegen parken soms voor overlast zorgen. We willen dat zowel hondenliefhebbers als andere buurtbewoners rustig buiten kunnen zijn om te genieten van de groene ruimtes in de stad. De hondenloopzones zijn een ideale oplossing. De honden kunnen er voluit spelen, zonder de rust van andere mensen te verstoren.’

Voor de invulling van de hondenweide kreeg de stad hulp van Wonen en Werken: er zijn zitbanken voor de baasjes en spelementen voor de beestjes, zoals boomstammetjes en rotspartijen. Er kunnen geen bomen op de locatie groeien, waardoor de stad nog alternatieven voor schaduwplekjes bekijkt.

hondenloopweide
De hondenweide kwam er op vraag van buurtbewoners

De nieuwe hondenloopweide maakt deel uit van de tijdelijke invulling van de Philipssite, die de stad doet in afwachting van grotere en structurele ingrepen. ‘We richten de site alvast in met meer groen, zitbanken, kleine sport- en spelelementen en een vrije ruimte om mee te experimenteren’, zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera (Vooruit). ‘En dus ook met een hondenloopweide. ‘Als het een succes is, zal de stad bij de definitieve herinrichting van de Philipssite ook een zone voor honden inplannen.’

Advertentie

Met de opening van deze hondenweide telt Leuven nu veertien hondenloopzones. Die zijn verspreid over de verschillende deelgemeenten.

Foto’s: © Stad Leuven

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]